Care este cea mai populara mancare din Europa?

Mancarea reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a invata lucruri noi despre culturi necunoscute. Este imposibil sa nu fi auzit despre cartofii belgieni fragezi la interior si crocanti la exerior, despre delicioasa pizza italiana sau despre pestele si cartofii britanici. Totusi stii care este cea mai populara mancare de strada din Europa? In mod surprinzator, aproape intregul continent este dominat de Kebab-ul turcesc numit si Doner Kebap. Neoficial, acesta este mancarea de strada a Europei.

Mancare populara

Combinatia bogata de carne de vita sau miel, condimentata si crocanta, completata cu salata proaspata si sos de iaurt cu aroma de usturoi,a transformat doner kebap-ul intr-unul dintre cele mai consumate preparate takeaway atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Este atat de gustos incat odata ce l-ai incercat cu siguranta iti vei dori sa repeti aceasta experienta culinara delicioasa. Probabil stii deja faptul ca isi are originile in Turcia si in lumea araba, dar stiai ca traducerea sa inseamna „friptura la rotisor”? Stiai ca in Germania vanzarile anuale de doner kebap se ridica la aproximativ 2.5 miliarde de euro? In fiecare tara doner-ul difera in ceea ce priveste modul de preparare si numele sau. Iata care sunt cateva dintre diversele sale denumiri:

Varietatea numelui: 

  • Gyros – in Grecia;
  • Dyuner – in Bulgaria;
  • Kebap med bröd– in Suedia;

Consumul netraditional:

  • In Belgia este intotdeauna servit alaturi de cartofi prajiti si adesea cu doi sau trei ardei iuti.
  • In Italia doner-ul este intotdeauna insotit de mai mult de 7 tipuri de topping. Din acest motiv este numit „Kebap completo”.
  • In Spania este servit cu falafel, cartofi prajiti si oua ochiuri.
  • In Suedia exista chiar si pizza kebap – o pizza cu carne si sosuri specifice doner-ului.
  • In Bulgaria combinatia de doner kebap si bautura nationala Airan este foarte populara si merita incercata.
  • In Rusia este adesea consumat cu bere Light.

Cel mai mare doner kebap din lume  a fort facut in Turcia si avea o greutate de 1198kg si 2.6 metri inaltime.

Doner-ul este usor de pregatit si nu necesita foarte multe ingrediente. Poti incerca sa-l prepari si acasa. Sau il poti comanda online.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *