Ce mancam la micul dejun? Traditii de peste tot

Calatorim prin lume si ne intrebam ce ar trebui sa primim la micul dejun in fiecare tara pe care o vizitam. Facem un rezumat ca sa nu fie nimeni luat prin surprindere atunci cand ajunge in destinatia dorita.

  1. In Anglia mic-dejun-anglia

Englezii se pare ca prefera sa aiba un mic dejun consistent. Carnati, sunca, oua, rosii la gratar, ciuperci, paine, fasole verde sunt ingredientele de baza pentru a incepe o zi perfecta. Toate servite alaturi de o ceasca de ceai.

 

  1. In Cubamic-dejun-cuba

Cetatenilor cubanezi servesc un mic dejun mai simplu constand in cafea cu lapte, dar sa aiba totusi si un strop de sare in ea. Painea cubaneza delicioasa este prajita si unsa cu unt, taiata in felii fine ca sa se poata servi alaturi de cafeluta.

 

  1. In Marocmic-dejun-maroc

Marocanii consuma paine cu gem, branza si unt. Au o paine specifica si gustoasa pe care o taie in bucati mici si pun alaturi clatite traditionale, asa numitele Baghir.

 

mic-dejun-portugalia

 

  1. In Portugalia

Simplu si delicios: croissant umplut alaturi de multa cafea, totul incalzit de razele soarelui. Perfect!

 

  1. In Braziliamic-dejun-brazilia

Aici se servesc mezeluri, branza si paine. Le place sa manance consistent de la prima ora.

mic-dejun-italia

 

 

  1. In Italia

Mai simplu de atat nu se poate: “cappuccino e cornetto” inseamna cappuccino si croissant. Tin la silueta si tabieturile lor italienii!

 

  1. In Germaniamic-dejun-germania

Nemtii consuma crenvursti, branza locala si paine proaspata prajita, toate alaturi de o cafea tare. Mai stricti ca ei nu se poate!

mic-dejun-america

 

  1. In America

Se stie ca americanii fac celebrele lor pancakes cu bacon, sirop si fructe de padure. Cine nu a incercat ar trebui sa o faca, eeste delicios!

 

  1. In Franta mic-dejun-franta

“La France, mon amour!” In traducere libera: Franta, iubirea mea! Francezi mananca la micul dejun celebrul croissant, umplut cu unt, ciocolata sau gem. Si, bineinteles, nelipsita cafea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *