Mananci picant, traiesti mai mult!?

Chili Paper

Studiile arata ca un consum moderat de ardei iute scade mortalitatea.

Iti place sa mananci picant? Daca da, este foarte probabil ca vei trai mai mult decat cei care nu consuma picant. Consumul de ardei rosu iute este asociat cu o scadere a mortalitatii cu pana la 13%, moarte ce poate fi cauzata de bolile de inima si atacul cerebral.

In urma cu cateva secole, ardeiul iute si condimentele erau considerate a fi vindecatoare de boli, de aceea in anul ce a trecut s-a incheiat un studiu amplu, facut doar pe ardeiul iute si influenta benefica a acestuia asupra mortalitatii.

Mai mult de 16000 de persoane au fost urmarite pe o perioada de 23 de ani de catre medici specialisti pentru a vedea daca ardeiul iute le influenteaza pozitiv sanatatea.

Cu cat consumul zilnic de ardei iute a fost mai mare, cu atat s-a constantat ca acestia arata mai tineri, plini de putere, ca au renuntat la fumat fara sa le ceara cineva sa o faca, au mancat mai multe legume si carne neprocesata. In comparatie cu un alt grup de persoane, care nu au consumat deloc ardei iute, si ale caror analize de sange indicau colesterol crescut si o rata de mortalitate, prin boli cardiace, foarte ridicata.

pizza rouletteCapsaicina, principalul component al ardeiul iute, este responsabila de imbunatatirea sanatatii inimii si a sangelui. Aceasta joaca un rol important ca antioxidant, la nivel celular si molecular, prevenind obezitatea si ingrosarea sangelui. Deasemenea, capsaicina are proprietati antimicrobiene si regenatoare.

Datorita acestui studiu amplu s-a ajuns la concluzia ca un consum marit de ardei iute si de mancaruri picante devine un obicei necesar in alimentatia de zi cu zi.

Primul pas pentru a incepe sa consumi mai mult ardei iute este acela de a juca Pizza Roulette alaturi de colegi, prieteni. Joaca in fiecare zi ca sa ai parte si de distractie, pe langa portia de sanatate! Incearca acum!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *