6 alimente ce nu trebuie tinute in frigider

Exista cateva alimente care isi pierd din nutrienti, gustul si textura destul de repede daca sunt tinute in frigider, la temperaturi scazute.

avocado

  1. Avocado

Atunci cand pui avocado fara coaja in frigider, acesta incepe sa absoarba rapid umiditate si se inmoaie. Cel mai bine avocado decojit il pastrezi intr-un vas de sticla.

cartofi

  1. Cartofii

Daca tii cartofii la temperaturi mai mici de 7 grade, isi vor pierde gustul dulce, placut. In loc sa-i tii in frigider, mai bine pune-i in pungi de hartie intr-un loc racoros (dar nu foarte rece).

ciocolata

  1. Ciocolata

La temperaturi scazute, gustul dulce al ciocolatei se deterioreaza si astfel isi pierde savoarea naturala.

fructe

  1. Fructele tropicale

Fructele tropicale devin foarte repede necomestibile, daca sunt depozitate in locuri reci. Cel mai bine le infasori in mai multe straturi de hartie si le depozitezi intr-o incapere intunecata.

busuioc

  1. Busuiocul proaspat

Frigiderul nu este locul ideal de a depozita busuiocul. Se va inmuia repede si va absorbi toate mirosurile din jurul lui, ramanand astfel fara aroma lui naturala.

ceapa

  1. Ceapa

Umiditatea din frigider va transforma ceapa intr-un produs moale si necomestibil. In plus, tot umiditatea atrage in ceapa bacterii periculoase si nu mai poate fi consumata.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *