Ce mananca copiii in diferite tari

Fiecare tara are propriile standarde pentru masa de pranz a copiilor la scoala. Multi ofera copiilor gustari si mancare traditionala la pachet, pe cand alti parinti fac meniuri speciale. Cele mai populare produse sunt cartofii, orezul si salatele. Mai exista si varianta de lapte cu cereale, sucuri proaspete. Asa ca haideti sa vedem cum este in cateva tari.

  1. Japonia

mancare

In Japonia se consuma la pranz:  supa calda, orez, pui sau peste, o salata si lapte. Elevii nu au voie sa-si aduca mancare de acasa la scoala pana nu ajung la liceu. In cantina nu sunt aparate care sa incaseze bani si elevii nu au voie sa manance in cantine. Isi pun halate albe pe ei si isi iau mancarea in salile de clasa si mananca pe bancile care deservesc de birouri.

  1. Anglia

mancare

Cartofi prajiti, morcovi, orez, fructe si o vafa cu ciocolata. Multe scoli au buget limitat asa ca elevilor li se ofera adesea mancare tip fast food. Copiilor le place si aceasta este foarte ieftina. Toata lumea multumita.

  1. SUA

SUA

Cam asa arata un meniu in Virginia: piersici, cereale, pui, pizza si salata. Meniurile sunt foarte diferite in scolile americane. Majoritatea au mancare tip fast food pentru ca este ieftina si copiilor le place: cartofi prajiti, burger. Dar parintii pot pune copiilor pachetele pentru pranz la scoala.

  1. Turcia

turcia

Acesta este un pranz pregatit acasa pentru un elev. Paine speciala, struguri, mere, alune si kefir. Este mancare ce ajuta la imbunatatirea capacitatii memorial.

  1. Franta

franta

Acesta este un pranz servit la o scoala din vestul Frantei. Peste, spanac, cartofi, branza si paine. Pranzul este considerat masa principal a zilei. Pauza de pranz este intre una si doua ore. Elevilor li se permite dealtfel sa se duca acasa in pauza de pranz.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *