5 lucruri interesante despre alimente

  1. Puiul din comert s-a marit cu trecerea anilor

pui

In ultimii 60 de ani puiul din comert a devenit mult mai mare, in special picioarele si pieptul lui. Unii spun ca acest fenomen se datoreaza hormonilor si steroizilor. Totusi, fermierii sustin ca acest lucru nu se datoreaza drogurilor interzise, ci conditiilor moderne de reproducere, de viata si vizitele constante ale medicilor veterinari care au grija de sanatatea lor.

  1. Jeleurile contin aceeasi ceara ca cea folosita la automobile

jeleuri

In afara de gelatina, coloranti si alte ingrediente, jeleurile contin si ceara containcarnauba, care este o ceara din frunzele palmierilor. Acelasi timp de ceara se foloseste si la automobile, mobile si chiar in industria produselor de infrumusetare.

  1. Unele alimente pot disparea pentru totdeauna

mar-miere

Din pacate, din cauza incalzirii globale si a altor factori negativi, unele alimente sunt pe punctul de a disparea. Printre acestea se numara:

  • Unele tipuri de mere care au nevoie de ierni mai friguroase.
  • Avocado, cultivarea lor a devenit neprofitabila. Pentru a produce 1 kilogram de avocado ai nevoie de 50 de litri apa.
  • Bananele au fost afectate de boli epidemice si fungice si plantele au inceput sa moara rapid.
  • Mierea – In ultimii ani numarul coloniilor a inceput sa scada drastic. Motivele sunt pesticidele si alimentatia saraca a albinelor.
  • Ciocolata – Dupa cum au observant cercetatorii, calitatea boabelor de cacao a scazut semnificativ in ultimele decenii, asa ca productia a fost injumatatita.
  1. Mancam insecte si nu realizam asta

insecte

Pigmentul alimentar numit carmin, cunoscut si ca E120, este folosit pentru a conferi culoarea rosie produselor. Nu toata lumea stie ca acest carmin este produs din acid carminic, produs din insecte.

  1. Prajiturelele norocoase nu sunt originale din China

Acele dragute prajiturele norocoase sunt considerate ca facand parte din traditia bucatariei chinezesti. Dar asta este un mit. In China nu prea sunt de gasit. In realitate, prajiturelele chinezesti au fost inventate in San Francisco de catre cetateni americani de origine japoneza (nu chinezi).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *