Scortisoara arde grasimile

scortisoara-craciun

Noile studii, efectuate de catre Universitatea din Michigan, au demonstrat cum un banal condiment – scortisoara – poate fi folosit cu succes impotriva kilogramelor in exces.

Cercetatorii au publicat de curand un articol bine documentat despre beneficiilor scortisoarei. Aceasta are actiune directa asupra celulelor adipoase determinandu-le “sa arda” energie printr-un proces numit termogeneza.

Studiile s-au facut pe persoane de diferite sexe, varste, kilograme si rase. Atunci cand celulele adipoase au fost tratate cu scortisoara acestea au suferit o crestere a genelor si enzimelor care accelereaza metabolismul.

Tesutul adipos este stocat de catre organism sub forma de lipide. Aceste depozite de lipide erau benefice stramosilor nostri, care aveau acces la mult mai putine surse de alimente bogate in grasimi, dar nu si generatiilor contemporane. Grasimile sunt folosite de catre organism cand temperaturile sunt scazute printr-un proces care le transforma in caldura.

Scortisoara este folosita de secole si are un gust pe placul majoritatii, asa ca odata cu aparitia obezitatii in randul populatiei s-au cautat metode prin care se poate accelera procesul de slabire si aceasta a fost la indemana cercetatorilor. Este usor sa convingi oamenii sa o consume pentru ca are un gust placut si, in plus, daca te ajuta sa lupti impotriva obezitatii este un mare plus.

Acum, inainte de a te apuca sa consumi tone de scortisoara cu speranta ca vei slabi pana la venirea sarbatorilor, este bine sa fii ponderat pentru ca aceasta are si efecte adverse daca este consumata in cantitati prea mari sau poate fi alergenica.

Asa ca moderatia este cuvantul cheie. Consuma scortisoara si alte alimente, dar intr-un mod echilibrat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *