5 alimente toxice care iti fac rau

Adesea consideram ca legumele, semintele si fructele de mare, toate crude, sunt cele mai sanatoase pentru ca sunt bogate in vitamine si Omega 3. Ceea ce nu stim este ca unele dintre aceste alimente contin deasemenea si toxine care pot fi letale. Iata cateva dintre acestea:

1.    Crevetii

creveti

Crevetii cresc in ferme si asta este bine stiut de toata lumea. Pentru a preveni raspandirea infectiilor, bolilor si parazitilor, fermierii bombardeaza mancarea animalelor cu antibiotice si umplu apa cu pesticide. O cantitate mare de chimicale, inclusiv clorina, sunt adaugate la acest cocktail distructiv pentru a mentine vie populatia de creveti din ferme.

2.    Cartofii

cartofi

Nu te panica! In general, cartofii sunt legume perfect sanatoase. Totusi, daca-i lasi in mediu umed, in conditii de lumina excesiva sau sa stea afara prea mult, acestia vor incepe sa incolteasca. Si acei colti ce apar contin componente toxice cunoscute sub numele de glicoalcaloizi. Chiar daca tai coltii aparuti cel mai bine ar trebui sa arunci intreg cartoful deoarece otrava poate exista deja in el.

3.    Ciupercile

ciuperci

Se stie ca ne place sa mergem la cules de ciuperci. Nu-i asa ca pare dragut? Dar fii cu bagare de seara deoarece nu toate ciupercile otravitoare sunt usor de identificat. In plus, datorita abilitatii ciupercilor de a absorbi metale grele, inclusiv cele radioactive, unele soiuri de ciuperci europene pot contine substante toxice de la dezastrul Cernobal din 1986. De aceea, va recomandam sa nu le adunati din apropierea fabricilor si drumurilor.

  1. Mancarea mucegaita

mucegai

Mucegaiul este vizibil, dar toxinele produse de el si alti fungi – micotoxinele – sunt invizibile si pot penetra mancarea. Asa ca mai bine arunci tot produsul, nu tai din el doar partea mucegaita. Branzeturile, ca brie sau Danish, pot fi consumate cu incredere deoarece mucegaiul a fost introdus in mod special in ele. Totusi, daca muceiagul isi face aparitia pe branzeturile care nu ar trebui sa aiba asa ceva, nu este bine sa le consumi.

  1. Boabele

boabe

Boabele crude contin o toxina care nu are gust, dar este nociva, ce se numeste lectina si poate fi inlaturata doar prin fierbere. Boabele de fasole rosii si cele albe sunt in special toxice, dar si celelalte soiuri prezinta risc de intoxicare. Vestea proasta pentru cei care prefera boabele fierte doar usor este ca acestea nu-si pierd potentialul toxic decat daca sunt foarte bine fierte. Recomandam fierberea lor pentru aproximativ 10 minute deoarece fierberea lor pentru perioade mai lungi de timp le face si mai toxice decat atunci cand sunt crude.

Aceastea sunt doar cateva sfaturi pentru a evita riscul de otravire. Sa nu crezi ca daca un produs este “natural” automat este si sigur de consumat ca atare. Trebuie sa gatesti mancarea de fiecare data!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *