Consumul de branza prelungeste viata

Studiile arata ca branza contine o substanta speciala care ajuta la reducerea semnificativa a riscului de boli cardiace, incetineste procesul de imbatranire si creste speranta de viata.

Cercetarile s-au facut initial pe soricei si s-a observat ca acest consum regulat de branza ii ajuta sa traiasca mai mult.

branza

Apoi s-a trecut la studiul a 800 de persoane in Italia si s-a facut aceeasi constatare:  cei care au consumat cu regularitate branza au incidenta mai mica de boli cardiovasculare si hipertensiune. Incidenta de boli cardiace a fost cu aproximativ 40% mai mica comparativ cu cei care nu consuma branza.

Cercetatorii cred ca substanta din branza (poliamida) ajuta organismul sa elimine toxinele si partile afectate de ele, ceea ce inseamna un efect benefic asupra organismului si chiar ajuta ca o persoana sa intinereasca fizic.

Bineinteles ca trebuie sa luam in considerare ca branza contine si multe calorii si poate dauna daca ai probleme cu greutatea sau tii dieta. Totusi, cei care nu pot consuma branza au alte alimente benefice pentru sistemul cardiovascular.

Poliamida, care se afla din belsug in branza, se mai gaseste si in boabele verzi, porumb, soia si cereale integrale. Dar branza are un avantaj major asupra acestora:  este foarte gustoasa si o mananca de fiecare data cu placere!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *